Milenko Božić je mladi obućar iz Beograda koji se ovim poslom bavi već 11 godina. Nasledio je porodičnu tradiciju dugu više od dve decenije. Svakoga dana njegovu radionicu poseti na desetine ljudi tražeći pomoć oko popravke i „produžetka životnog veka“ stvari koje su im drage.

28.03.2024.
Milenko je ovaj zanat naučio od svog oca i otvorio obućarsku radnja na još jednoj lokaciji u Beogradu.

Posao obućara zahteva višečasovno stajanje na nogama pri usluživanju mušterija, ali i pri samoj popravci obuće. Dugo godina je sa svojim timom tražio obuću koja će mu olakšati svaki radni dan. Kao idealno rešenje, pronašli su LEON klompe koje od tada svakoga dana nose u radionici.




Milenko kaže da je po uzoru na udobnost koju oseća tokom radnog vremena, želeo da to oseti i kod kuće, pri odlasku u šetnju ili tokom obavljanja privatnih obaveza. LEON klompe je kupio za sve te prilike.

Ono što naglašava kao bitno kod LEON obuće jeste izuzetno meka koža od koje su svi modeli napravljeni. To pruža nozi slobodu, ona može da diše i ne znoji se. Takođe, izdvaja i mek djon koji se prilagođava svakom stopalu i pruža dobru potporu kičmi. Kako njihov posao zahteva konstantnu brzinu u hodu, neklizajući ulošci na LEON klompama su njihovo otkriće i dodatni oslonac.

Kako bi radni dan bio što laksi i uspešniji, a posao obavljen bez ikakvih nelagodnosti, naše telo mora da bude zadovoljno, noge odmorne, a kičma ne sme da oseti bol i zatezanje!