Da se prva poseta spa centru ne pretvori u stres, umesto željenu relaksaciju, pišemo vam o tome šta možete da očekujete od mesta koje nudi ovakav sadržaj, kako da se pripremite za njega i šta obavezno da ponesete sa sobom.

15.06.2022.
Da se prva poseta spa centru ne pretvori u stres, umesto željenu relaksaciju, pišemo vam o tome šta možete da očekujete od mesta koje nudi ovakav sadržaj, kako da se pripremite za njega i šta obavezno da ponesete sa sobom.




Krenimo od torbe

Njen sadržaj u nekoj meri zavisi i od sadržaja koji planirate da koristite u spa centru, ali nikako ne zaboravite ono najosnovnije (i najvažnije):

KUPAĆI



Sigurno ćete koristiti bazen, đakuzi, saunu... Dakle, bez kupaćeg kostima ne krećite.

BADEMANTIL



Biće vam potreban između dve usluge, kada prelazite iz jedne u drugu prostoriju, ali i da se zagrejete i osećate ugodno.

KLOMPE ILI PAPUČE



Još jedna nezaobilazna stavka tokom boravka u wellness i spa centrima. Potpuni odmor i relaksacija doslovno znače "izuvanje iz cipela" i prelazak u laganu anatomsku obuću u kojoj ćete šetati po objektu.

P. S. Ako ste žena koja ovo čita, ne zaboravite da podsetite i vašeg dragog muškarca. :)




Foto: Leon




POŽELJNO JE...

Ali ne i neophodno - da uz sebe imate i svoj peškir. Svaki spa centar u sklopu usluge ima i opremu sa kojom se možete poslužiti, ali ako će vam biti prijatnije da koristite lični peškir, onda znate šta vam je činiti.

Razmislite da li će vam biti potrebni i: traka i gumica za kosu, šnala, tuferi za lice, lična kozmetika, slušalice za telefon (ton obavezno isključite po dolasku!), knjiga...




Sadržaj i redosled

Čak i oni koji su redovni posetioci wellness i spa centara, mogu se zbuniti oko nekih pravila koja se tiču redosleda u korišćenju sadržaja i tako napraviti ozbiljne greške koje štete zdravlju, zato vam otkrivamo kako bi on trebao da izgleda:

SLANA SOBA
BAZEN (nakon bazena je preporučljivo da se istuširate i sa tela sperete hemikalije iz bazena)
TOPLA KLUPA (kaldarijum i tepidarijum)
SAUNA (nakon saune ponovo tuširanje, ali sa malo hladnijom vodom)
ĐAKUZI (znamo da ste se pitali "gde je taj đakuzi?" :) Mnogima prva destinacija u spa centru, ali no, no!)
PARNO KUPATILO
MASAŽA/TRETMAN LICA
LEŽALJKA i opuštanje uz piće, muzikicu, knjigu...




Sada kada znate šta vas očekuje, kako da se ponašate i opremite za odlazak u spa centar, verujemo da ste mnogo opušteniji i spremni za uživanje. Ako vam je naš tekst bio koristan, samo napred, prosledite ga još nekom.