Koliko puta su vas optužili da ste sebični jer novac trošite na sebe, a mogli ste, eto, da ga potrošite i na poklone za one koje volite ili kupite nešto za kuću i za dobrobit svih? Koliko su vam puta rekli da ste hladni i nedostupni, samo zato što ste odbili da uradite nešto za njih?

20.11.2022.

Žene koje vole sebe često nailaze na osude i negodovanje okruženja, jer se od njih očekuje da druge ljude stave na prvo mesto. Kada odlučno i jasno stave do znanja da su same sebi ipak najveći prioritet, proglase ih, a kako drugačije nego sebičnim.

Postoji nekoliko stvari koje žene sa dovoljno ljubavi i poštovanja prema sebi uvek rade bez griže savesti, pa proverite da li ste jedna od njih. :)

„Evo odmah… Samo da završim kafu, jedem, odmorim…“

Da, sasvim je u redu da se najpre pobrinete za sebe. Zapravo, to vam je i jedina dužnost (osim ako nemate maloletnu decu), pa ako drugi imaju problem sa time što njihova želja za vas nije zapovest – moraće sami da se izbore sa neprijatnim emocijama. Žena koja voli sebe zna da je odgovorna samo za vlastita osećanja. (Čujemo vas kako kažete „amin“)

Kupuju sebi ono što im je potrebno ili žele da imaju

Odmah da se razumemo, poklanjati dragim ljudima je predivna stvar, ali ne morate uvek da mislite na druge. Novi tiganj u kome ćete peći palačinke za celu porodicu je nešto što bi stvarno bilo dobro kupiti, ali hej, da li vas je neko pitao kako vam je na poslu dok stojite po ceo dan, i zato ste umesto tiganja sebi kupili nove udobne klompe?

Žene koje vole sebe ne pravdaju se za takve stvari. Odlazak u salon lepote, novi kaput ili tašna koju već dugo merkate u izlogu radnje – samo napred, zaslužili ste ih!

 

 

Znaju da prikoče

Niste lenji i nemarni ako osetite potrebu da isključite telefon i odložite sve obaveze za sutra, jer vam telo govori da je vreme za restart. Umetnost je znati kada trebate da prikočite i ne radite baš ništa.

 

Žene koje vole sebe – vole i druge

Priznajte, bilo da se prepoznajete u ovim redovima ili ne, divite se ženama koje su upravo ovakve. Možda ste se pitali zašto, šta ih čini vrednim divljenja. Žene koje su sebi na prvom mestu naučile su da poštuju druge ljude i njihove granice – zato su sposobne da vole i… Neodoljive!