LEON - PORODICA UDOBNIH KORAKA

LEON je porodično preduzeće koje posluje već dvadeset tri godine u privatnom vlasništvu sa 100% udela u kapitalu. Naša firma zauzima lidersku poziciju u oblasti proizvodnje i prodaje anatomski oblikovane obuće.

Istorija

1970

Počeci

Naši preci su se pretežno bavili šumarstvom i koristili drvo u različite svrhe i potrepštine.

1995

Obuća

Nakon malo više od dve decenije, dolaze na ideju da bi drvo moglo da se iskoristi za proizvodnju obuće, a zatim počinju vredno da rade na realizovanju iste.

1997 - 1999

Drvena klompa

Napravljen je naš prvi model! Drvena klompa.

Zatim su se ideje nizale. Proizvodnja je brojala tek nekoliko zaposlenih - pretežno članove porodice sa svega nekoliko pomoćnika.

Kreće proizvodnja drvene klompe od kožnog gornjišta i prvi modeli su pušteni u prodaju. Napravivši dobru potražnju i koristeći kvalitetan materijal, firma je ubrzo zaposlila još deset radnika. Krenuli smo sa raznim inovacijama, upotrebljavajući razne materijale kože, boje, đonove i usavršavajući svoje znanje.

2004

Đonovi od poliuretana

Počinjemo da koristimo poliuretan kao materijal za proizvodnju đonova.


2010

Veliki korak

Otvaramo novi pogon za proizvodnju sa svim mašinama potrebnim za proizvodnju klompi i firma tada broji 120 zaposlenih. Tadašnji proizvodni kapacitet se prostirao na pet i po hiljada kvadratnih metara. Uspešno smo poslovali sa 8 distributera širom Evrope.

Narednih godina smo širili kapital, radili na poboljšanju i edukaciji, otvorili nova prodajna mesta i trudili se da naš svaki potrošač bude zadovoljan.

2022

Leon danas

Danas, firma LEON D.O.O. proizvodi jedne od najudobnijih anatomskih papuča u regionu, izrađenih od prirodne kože. Trenutno broji oko trista zaposlenih i svoj proizvodni kapacitet raspolaže na devet hiljada kvadratnih metara. Na tržište smo plasirali dve linije proizvoda: LEON - modne klompe i papuče savremenog dizajna, namenjene za svakodnevnu upotrebu i LEON MEDIKAL - medicinske klompe i papuče namenjene isključivo prodaji u zdravstvenim apotekama. Koristimo najbolje materijale, sarađujemo sa proverenim dobavljačima iz Italije kako bismo zadržali najviši nivo kvaliteta na svakom detalju uz uvek aktuelni i moderan izgled.

Svoje proizvode izvozimo u više od 17 zemalja širom Evrope i trudimo se da svi naši potrošači dobiju ono što zaslužuju, a to je UDOBNOST, KOMFOR I SIGURNOST PRI SVAKOM KORAKU.

Naši zaposleni vredno rade na proizvodnji svakog LEON modela, trudeći se da svaki par bude proveren i pregledan pre nego što stigne do kupaca širom Evrope. Vaše je da izaberete šta vam se dopada, na nama je da učinimo da dođete ponovo.

LEON - PORODICA UDOBNIH KORAKA